foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Savršen sladoled

Foto: www.zanimljivosti.net

Plazma, čokoladne kuglice, mrvice bele iliti crne čokolade... Kinder bueno ili ferero... Zar je važno kako se sprema - na japanski, italijanski, francuski ili jednostavno naš način, sladoled je savršeni slatkiš koliko za mamu i tatu toliko i za svako dete sa ove planete.

Jedva dočekam prvo sunce da mama kaže da sam toga dana bila dobro dete i smem da pojedem dve, tri, četiri ili pet kugli čokolade, nutele ili straćatele. A kada odem na more onda smem bar tri sladoleda u toku dana. Jel tako? Ja sam odlučila da jedan bude za posle doručka, drugi posle ručka, a treći ću da pojedem posle večere ali samo ako mama vidi da je sve što je bilo u tanjiru nestalo.

Imam jedno pitanje za Vas pametnije od mene sme li sladoled da se jede i kada pada sneg  i nosimo jaknu, kapu i šal i hoćemo se razboleti ako ga pojedemo?

Naši doktori kažu da je konzumacija sladoleda kako za decu tako i za odrasle poželjna u bilo koje doba godine. Pa čak kažu i to da je sladoled bolje i zdravije jesti zimi nego leti, jer su mnogo manje razlike u temperaturi tela i spoljašnje sredine, nego kada su velike vrućine pa možemo naše telo da „šokiramo“. Pogrešno je i to mišljenje da sladoled uzrokuje upalu grla ili krajnika. A ti doktori, pametniji malo od mene, rekli su mi i to da je moj omiljeni slatkiš i korisna poslastica koja podstiče na dobro raspoloženje, a samo su dodali jednu bitnu stvar da ga jedem polako i malo po malo.

Ipak, moja mama ne zna da je sladoled zdrav i kada se napolju Sneško Belić pravi, pa hoću da joj kažem da treba da čuje šta naši doktori kažu, pa da pusti svoje dete da jede sladoled i na plaži a i sa Deda Mrazom pored jelke.

Možda ja kao dete sa ove ili pak neke druge planete odlučim da napravim robota za sladoled, pa da mogu i noću kada sanjam da sa Majom šetam po parku, da mu kažem da napravi najbolji sladoled koji postoji i da bude takav da ga Maja najviše voli.