foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Oslobodite kreativnost crtanjem

Katarina Petrović

Foto: Autoportret (Katarina Petrović, OŠ "Šarski odred", Štrpce)

Svaka osoba ima svoj dar, talenat ili umeće, samo je pitanje dana kada to ispliva na površinu. Interesantna je činjenica da deca ponekad imaju zanimljivu maštu kada je crtanje u pitanju. Dete ono što zamisli ili negde vidi nacrta onako kako zaista jeste ili ga pretoči u nešto neobično.

Takva deca su kreativna i postaju stvaraoci. Deca najčešće crtaju u školi i na radionicama. No, ono što je presudno je i roditeljska podrška deci, jer tako podstaknuti imaju više samopouzdanja i crtanjem oslobađaju kreativnost. To nije samo crtanje, deca su srećna u međusobnoj interakciji, ispunjena su i zabavljaju se.

Katarina Petrović (vidi sliku) kaže da je od malena jako volela da crta. Kad god ima slobodnog vremena ona se lati olovke i bojica i svoju kreativnost i nadarenost prenosi na papir. Katarini je značila mnogo podrška njenih roditelja koji su je slali na razna takmičenja sa kojih je odnela puno nagrada i pohvala.

Svako ko voli da crta treba da vežba što više i vremenom će postati mnogo bolji. Svoje misli, stavove, ideje, želje i slično izrazite kroz crtanje. To je jedan maštovit svet čiji su kreatori upravo deca. Budimo kreativni, okitimo dečji svet svojim crtežima.