foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Knjiga je da se čita

 

Foto: www.mojpedijatar.co.rs

Dugačak je spisak stvari koje koje možete da radite kada se vratite iz škole. Čekate toliko da zvoni za kraj poslednjeg časa i torbu sa knjigama ostavljate u sobi na neko vreme.. Međutim na kraju dana ili nedelje trebalo bi da i za „nju“ ima mesta. Trebalo bi da čitate.

Čitanje knjige koje je plod vaše želje ne poznaje jedinicu, niti nudi peticu u dnevniku. Podariće vam znanje i naučiti da razumete stvari, da naučite da razmišljate i ne čekate da vam drugi kažu zašto i kako. Danas je to dosta olakšano, jer literature ima na pretek. Ukoliko je knjiga sa koricama izašla iz mode, dostupnost internetu, koji dobro poznajete, takođe može biti od koristi i elektronske biblioteke imaju zanimljive stvari za vas.

Igranje igrica i „blejanje“ na društvenim mrežama je interesantnije, i bolja je “fora” igrati fudbal u školskom dvorištu. Ali zapitajte se šta vam to donosi osim zabave. Razumevanje drugih i tumačenje sveta oko nas su ključni uslovi da uradite nešto veliko, a da biste to postigli morate uložiti neki trud i napor. Knjiga vas sigurno neće vući za rukav i vi ste ti koji njoj prvi treba da kažete “zdravo”. Pitajte vaše roditelje da vam i oni pomognu, sigurno imaju knjiga koje su u nekom podrumu ili najvišoj polici.

Sa čitanjem knjiga, što je najbitnije, nikada nije kasno početi i od njih ne treba imati strah. Slova su savladana još u prvom razredu i ostalih prepreka na ovom putu nema. Zato, čim budete slobodni „pozovite je i dogovorite se sa njom“ šta i kako. Bolje da se upoznate sada jer ćete se kasnije ponovo sresti, a onda sigruno i dobro razumeti.