foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Sport za zdravo telo

 
Izvor: Instagram
 
Živimo u vremenu gde sve radimo na brzinu, ne razmišljajući kako i na koji način ugrožavamo svoje zdravlje bez obzira koliko imamo godina. Koliko se često bavite nekim sportom, šetate, vozite bicikl ili idete sa drugarima na piknik? Koliko god vam se nešto čini dosadnim, fizičke aktivnosti su važne za naše zdravlje, kako fizičko tako i psihičko.
 
Ukoliko se odlučite da budete deo neke sportske sekcije ili tima, imaćete mnogo šire poglede na svet od svojih vršnjaka koji se ne bave sportom. Kroz tim možete da razvijete takmičarski duh i naučite kako da ne budete sebični, da delite iste interese, da budete zdravi, da se zabavljate i delite iste trenutke sa svojim drugarima. Kroz sport obično upoznate drugare za čitav život, a pored toga mnogo puta imate priliku da odlazite u druge gradove na utakmice i upoznajete ostale timove i igrače.
 
Osim toga, sve više sportskih klubova ima mogućnost putovanja i izlete, gde ćete pored druženja, upoznati ostale države ili gradove, naučiti kako da raspolažete sa svojim džeparcem ukoliko niste imali priliku do sada da putujete bez pratnje roditelja.  Važno je spomenuti i poštovanje i istrajnost koju ćete nadograditi tokom treniranja. Postaćete više odgovorniji i imaćete svest da biste trebali redovno da odlazite na treninge, slušate trenera i poštujete mišljenje svojih drugara. Stvorićete osećaj “obaveze” koje vas svakako čekaju kada porastete.
 
Mnogi od vas će pronaći simpatije kroz druženja, a ono što je najvažnije – stvaraćete uspomene. Jednog dana kada porastete biće vam drago što ste bili deo nekog kolektiva, i sa osmehom ćete se sećati lepih i manje lepih trenutaka. Bićete zahvalni što vas je pored odgoja roditelja, baka i deka na neki način sport i fizička aktivnost formirala kao ličnost. Ne gledajte na školske sekcije kao na nešto što vam oduzima vreme, jer se svaki trud i zalaganje isplati, a ono što vas savetujem  jeste da se već od sutra priključite nekom timu. Svideće vas se, verujte mi!