foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Šta posle školskih časova?

https://www.cdm.me

Izvor: www.cdm.me

Vannastavne aktivnosti su one koje se rade van nastave, a mogu se organizovati u školi ili van nje. Možda ste nekad čuli da vaš dobar drug ili drugarica iz razreda učestvuje u glumačkoj ili likovnoj sekciji. Da li ste i vi poželeli nekad da se oprobate u glumi, plesu, pevanju ili crtanju? Dovoljno je samo da se raspitate u vašoj školi ili da pitate roditelje da li nešto slično postoji u blizini vaše kuće.

Ako želite da budete deo ovakvih sekcija, upoznaćete neke nove drugare, čak i iz drugih razreda. Sa njima možete razmenjivati znanje i naučiti mnogo novih stvari. Osim toga, vaše radove možete predstavljati i nekim drugim školama, što može imati i takmičarski duh. Ako se, na primer odlučite za matematičku sekciju, to vam može razviti logiku, dok na primer sekcija srpskog jezika ili novinarstva može razviti lep stil pisanja. Naravno, ne može neko biti dobar baš u svim sekcijama, zato vi treba da je izaberete po onome što se vama najviše sviđa.

Takođe, mnoge škole organizuju i putovanja, pa tako možete posetiti neki novi grad, upoznati se sa njegovim znamenitostima i obeležjima. Svako iskustvo i znanje možete preneti svojim drugarima iz razreda kada se vratite. Sve ovo vam pomaže da nadogradite neke osobine kao što su kreativnost, istrajnost, odgovornost i timski rad. To bi vam, takođe, razvilo neke veštine, a uspeli biste i da savladate tremu ili stidljivost. Stvari koje naučite na ovim sekcijama mogu da vam pomognu da odlučite šta biste voleli da budete kada porastete.

Sekcije su brojne i drugačije u svakoj školi, a mogu da se tiču svakog predmeta o kome učite: hemija, biologija, matematika, svet oko nas, fizičko vaspitanje i mnoge druge. Vaši nastavnici mogu da organizuju i ekološke sekcije, gde ćete pomoći okruženju da bude bolje i čistije mesto. Naravno, sve zavisi od toga šta vas najviše zanima. Ovakve vannastavne aktivnosti vam neće oduzeti mnogo vremena, ali će vam dati brojne i zanimljive trenutke koje ćete pamtiti ceo život.