foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kako učiti dok škola ne radi

miromedium.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.miromedium.com

Rad od kuće ne mora uvek da bude i težak. Ukoliko se dobro organizujete i motivišete, sve možete postići. Mi vam dajemo nekoliko saveta kako da na pametan način iskoristite dan i ostanete u toku vaših školskih obaveza.

Prva smena – pakao za svakog učenika. Baš je teško ustati ujutru u 7 sati i napustiti krevet, zar ne? Kako sada ne morate rano da ustajete, imate vremena da se odmorite, ali i pratite nastavu preko tv-a ili interneta. Možete da zapišete najvažnije stvari u vašu svesku i tako imate sve na „jednom mestu“.

Ukoliko niste osoba koja može da sedi ispred televizije i pomno sluša i zapisuje sve što je predavač rekao, možete pomoću interneta pronaći lekciju i sačuvati je u dokumentu na kompjuteru. Ako to ne možete sami, zamolite svoje najbliže za pomoć. Takođe, „Jutjub“ može da pomogne.

Treći savet je da napravite grupu na nekoj društvenoj mreži sa svojim drugarima i tako budete u kontaktu sa njima. Bit će vam ujedno zabavno, ali ćete moći zajedno i da učite.

Uradili ste sve od navedenog i nedostaje vam fizička aktivnost? Nikakav problem. Iskoristite svoje znanje od pre dok ste išli u školu i nađite par slika koje objašnjavaju neke vežbe. Pustite vašu najdražu muziku, obucite sportsku odeću i krenite sa vežbama u vašoj sobi.

Uveče možete čitati neku knjigu po vašoj želji i tako unaprediti svoj rečnik i pisanje. Takođe, knjiga vas može opustiti i uspavati, pogotovo one kojima se san poremetio zbog trenutne promene i ne prevelikog kretanja.

Niste baš imali najsjajnije ocene iz engleskog u školi jer niste imali vremena da se dovoljno posvetite tom predmetu? „Gugl plej“ prodavnica vam nudi mnoštvo aplikacija koje možete instalirati na vaš telefon i tako učiti razne jezike.

Pored toga, sada imate i vremena da pomognete vašim roditeljima oko kućnih poslova i sredite svoju sobu. Osećat ćete se korisno, a vaše „malo sklonište“ će biti uredno i čisto.

Pre spavanja, napravite listu sa stvarima koje želite sutra uraditi i kada jednu od njih ispunite, označite je sa znakom tačno. To će vam pomoći da vidite šta ste tokom dana obavili, a šta vam je ostalo za naredni.