foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Hobijem do mašte i zabave

art 423530 640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.pixabay.com

Kada se spomene hobi, najčešće se pomisli na skupljanje sličica, salveta, olovaka itd, ali je hobi mnogo više od toga. On doprinosi kreativnosti i bujnijoj mašti, omogućuje stvaranje navike, kao i osobina poput istrajnosti i posvećenosti.

Slikanje i crtanje može da bude interesantno rešenje za slobodno vreme. Potrebno je kupiti blok za crtanje, bojice ili temperei zabava može da počne. Važno je imati slobodu u crtanju, pa ukoliko umetničko delo pređe i na zid, to je samo sastavni deo ovog hobija.

Popravka bicikle ili neke igračke može biti vrlo zanimljivo, pogotovu dečacima. U ovom slučaju, roditelji moraju malo da pomognu deci, da ih gledaju kako rade i da im objasne kako se koristi određeni alat.

Kreativnost se može raširiti pravljenjem i oblikovanjem raznih stvari, a to se postiže plastelinom, glinom pa čak i običnim testom. Mogu se praviti šolje za čaj, posude, dinosaurusi, ljudi ili bilo šta što možete zamisliti, pa čak i omiljeni crtani junak.

Za one koji vole da pevaju i igraju uz omiljene pesme uvek je potrebno osmišljavanje koreografije. Pesme nisu potpune ukoliko se ne održi koncert na bini u vašoj sobi. Za ovaj hobi, potrebni su improvizovani mikrofon, a to može biti flašica ili bilo šta sličnog oblika i vaše omiljene pesme.