foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kako se zabaviti u svetu bez interneta?

child 865116 640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www. pixabay.com

U vreme kada se tehnologija I kompjuteri svaki dan razvijaju I napreduju zabava se nalazi na jedan klik od nas. Pomoću kompjutera, telefona ili tableta možete svakodnevno igrati igrice, gledati I slušati omiljeni video i muziku na Jutjubu ili četovati sa prijateljima na Fejsbuku ili Instragramu. S obzirom na to da smo trenutno svi u svojim kućama, sa porodicama nudimo vam nekoliko načina kako da se zabavite i uživate u svakom danu i to bez korišćenja interneta.

1. CRTAJTE ILI RAZVIJAJTE SVOJ HOBI

Ukoliko imate neki talenat ili hobi, pravo je vreme da mu se posvetite. Možete crtati, plesati, ili čak svirati neki instrument. Svakako ćete skratiti sebi vreme provedeno kod kuće, a možda i naučiti nešto novo. Ukoliko volite da crtate jednostavno uzmite neku svesku ili blok i svaki dan nacrtajte nešto novo. Inspiracija vam može biti priroda, kućni ljubimac ili neko od članova vaše porodice. Takođe, možete napraviti kreativne pečate uz pomoć malo tempera i čepova koji vam ne trebaju. Umočite čepove u temperu i na veliki hamer papir utisnite njegove otiske. Možete napraviti i otiske stopala koriteći jedan najlon i boje. Pravo umetničko delo, zar ne?

2. KAMPOVANJE U DNEVNOJ SOBI

S obzirom na to da trenutno ne možemo uživati u čarima prirode, možemo napraviti kampovanje kod kuće! Ukoliko nemate šator, napravite ga od prekrivača i posteljine, a unutra poslažite jastuke kako bi spavanje bilo što udobnije. Ispred ostavite jednu sveću ili lampu i ušuškajte se u šatoru.

3. TOBOGAN NIJE SAMO U PARKU

Ako vam nedostaje igranje u parku sa drugarima i spuštanje niz tobogan, pravo je vreme da sami napravite jedan u vašem domu. Potrebno vam je nekoliko kartonskih kutija i malo selotejpa. Isecite kutije i zalepite ih tako da čine jedan dugačak pravougaonik. Položite ga na stepenice ili na krevet tako da druga strana dodiruje pod. Spuštanje može da počne!

4. BADMINTON SA TANJIRIMA

Za ovu igru potrebni su vam papirni tanjiri, štapići od sladoleda i jedan balon. Na tanjire zalepite štapiće tako da izgledaju kao reketi, naduvajte balon i možete započeti sa igrom! Možda život bez interneta i nije tako loš?