foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Prašnjavi crteži i pričljivi sudovi

Deca u kuhinji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.builddirect.com

Kućni poslovi su nešto što čak i odraslima nekad deluje dosadno i nezanimljivo. Međutim, mame i tate često traže pomoć dece kada nešto rade. Mi vam otkrivamo nekoliko ideja kako da pomaganje po kući učinite zabavnim i kako da vam to vreme brže prođe.

Brisanje prašine 
Sa roditeljima ili bratom i sestrom dogovorite se da sakrijete neki predmet negde i onda na svakom mestu koje pretražujete, obrišete prašinu. Najbolje bi bilo da sakrijete slatkiš, pa tako kada ga pronađete, dobijete i nagradu. Ovde možete biti još kreativniji, pa recimo nacrtati nešto prstima u prašini, pokazati svima svoje remek-delo, a zatim obrisati i tako deo po deo.

Skupljanje igračaka
Organizujte takmičenje u košarci tako što ćete igračke ubacivati u korpu. Odredite udaljenost, a pobednik bira koji slatkiš će svi dobiti.

Brisanje sudova i postavljanje pribora
Dok brišete sudove, možete napraviti mini pozorišnu predstavu od pribora za jelo i na taj način nasmejati svoje ukućane. Kada postavljate pribor, možete se praviti da je u pitanju svemirsko putovanje brodova sa planete na planetu, a da vi izveštavate kako se provodite u toku leta.

Zalivanje biljaka i čišćenje dvorišta
Iza biljke možete da napravite metar od papira i svaki put kada je zalivate, zabeležite koliko je porasla. Kada se čisti dvorište, grane i lišće koje skupite, organizujte u neke oblike, pa će sve delovati zanimljivije.

Spremanje ručka
Pogađajte sastojke i kada pogodite, možete ih dodati mami, a možete i prvi probati hranu kada bude gotova.

Na kraju, možete napraviti tablu sa rezultatima sa roditeljima, pa kada ispunite dovoljan broj zadataka, dobijete neku nagradu, a uz to, vreme vam prođe brže i zabavnije i osetite se ponosno što ste pomogli roditeljima.