foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Sam svoj majstor

deca

Foto: www.pansport.rs

Sprave za vežbanje su često skupe i roditelji ne mogu uvek da priušte deci sve što ona žele. Potrebno je malo kreativnosti i mašte da biste napravili sve vaše kućne sprave koje su vam potrebne.

Dečacima je želja da kada krenu da se razvijaju, ojačaju svoja ramena i ruke. Kako ne biste morali kupovati razne tegove, sve što vam je potrebno su dve obične flaše od soka ili vode, lepljiva traka i grana ili drška od stare metle. Flašice od litre napunite vodom, u zavisnosti od težine koju želite da dobijete, a zatim lepljivom trakom zalepite flaše za oba kraja grane ili drške. Vaš teg je spreman.

Ukoliko poželite da imate boksersku vreću, postoji način i za to. Potrebna vam je stara jastučnica, zatim flaša sa vodom, kanap i stara odeća koju više ne koristite. Prvo flašu sa vodom stavite u jastučnicu, a zatim oko nje stavite stare stvari kako bi vaša vreća bila mekana. Jastučnicu zakopčajte i na vrhu je čvrstu privežite kanapom. Neka vam roditelji pomognu da drugi kraj kanapa zavežete za drvo (ukoliko imate dvorište) ili dovratnik.

Da biste imali vijaču, potreban vam je samo tanji kanap i vaša zabava može da počne.

Ako imate želju da imate mini steper u kući, ili želite da vežbate male i brze skokove, potrebna vam je jedna mala stolica i peškir. Peškir ćete natopiti vodom i staviti na stolicu, kako se ona ne bi klizala dok budete vežbali.

Kada napravite vaše nove omiljene sprave, spremite dobru volju i vaše vežbanje kreće.